Mezoterapi Nedir? - Dr.Erkan Ergen

BİZİ TAKİP EDİN
  0532 419 60 26
intagram

Ozon Terapi ve Mezoterapi

Translate Page
language
Whatsapp Erkan Ergen
kvkk
İçeriğe git
Ana Sayfa
instagram drerkanergen

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, bir uygulama yöntemi adıdır. Küçük dozlarda ilaçlar, vitaminler, doğal bitki ekstreleri, homeopatik maddeler ve diğer biyoaktif maddeleri içeren karışımların, çok sayıda enjeksiyon yoluyla cilt içi veya ciltaltı enjeksiyonlarını içeren minimal invaziv bir teknik, bir yöntem adıdır.
Mezoterapi tekniği, günümüzde gerek medikal estetik uygulamalarda, gerekse ağrı tedavilerinde sıkça başvurulan yöntemlerden biri haline gelmiştir. Mezoterapinin kullanım alanları oldukça geniş olup yüz gençleştirmeden, saç tedavilerine, fibromyaljiden tendon hastalıklarına kadar çok geniş bir yelpazeye sahiptir.
Mesotherapy
Uygulama tekniğinin en önemli avantajlarından biri, lokal yani bölgesel etkili olması, böylece enjekte edilen ürünlerin sistemik etki yaparak, uzun dönemde, kullanılan ürünlere bağlı olarak organ ve dokuların zarar görmesi olasılığını asgariye indirmiş olmasıdır.

Mezoterapi Nasıl Uygulanır?
Mezoterapi klasik olarak mikroenjeksiyonlar diye tabir ettiğimiz, çok ince, keskin ve kısa iğne uçları takılı enjektörler ile çok küçük dozlarda enjeksiyonlar yaparak uygulanır. Her enjeksiyonda dozlar, o kadar küçüktür ki, sadece 1 ml hacmindeki bir solüsyon, 50 enjeksiyonda verilir. Elbette, kullanılan ürüne göre bu miktarlar faklılık gösterebilir. Uygulama için mikroiğneleme cihazları veya benzer etkinliğe sahip başka cihazlar da sıklıkla kullanılmaktadır.

Uygulama Nasıl Yapılır?
Uygulama öncesi, cilt temizliğini takiben, anestezik krem uygulaması yapılır. 10-20 dk kadar bekledikten sonra, anestezik krem temizlenir ve uygulama öncesi antiseptik özellikli solüsyonlarla cilt temizliği yapılır ve uygulamaya geçilir. Uygulama süresi, uygulama alanına ve yapılan işleme göre değişmekle birlikte 5-15 dakika kadar sürer.
Bir tedavi protokolü öncesi peeling veya medikal cilt bakımı gibi uygulamalrın yapılması, uygulamanın etkinliğini artırması açısından önem arz etmektedir.

Uygulama Sonrası Bir Yan Etki olur mu?
Genellikle herhangi bir yan etki olmadan seanslar tamamlanır, ancak, ciltte kızarıklık, kanama, morluk, alerji, ödem gibi yan etkiler seyrek de olsa meydana gelebilmektedir. Bu yan etkiler, geçici ve kısa süreli yan etkilerdir. Klasik mezoterapiden farklı olarak mikroiğneleme (Dermapen) gibi yöntemler sonrasında uygulama alanında kızarıklık meydana gelir ve bu kızarıklık, kişiden kişiye değişmekle birlikte, her gün azalmaya devam ederek, 2-4 gün içerisinde kaybolur.  

Uygulama Aralıkları ve Seans Sayıları Ne Kadardır?
Uygulama aralıkları, yapılacak işleme ve kullanılacak ürüne göre değişmekle birlikte genellikle 1-4 hafta aralıklarla ve yine uygulamaya göre 2-8 seans olacak şekilde planlanır. Uygulama tamamlandıktan sonra, 4-12 ayda bir idame seans veya protokoller önerilmektedir. Tıpkı bir arabanın her yıl düzenli bakıma girmesi gibi, yaşlanma süreci ve çevresel maruziyetlerin sürekliliği nedeniyle, mezoterapi uygulamalarının da periyodik olarak tekrarlanmalarında fayda vardır.

Mezoterapinin Uygulama Alanları Nelerdir?
- İz, skar tedavileri
- Sellülit tedavileri
- Ağrı Tedavisi
- Mezobotoks Uygulamaları

Mezoterapi Kimler Tarafından Yapılır?
Mezoterapi uygulamaları, Sağlık Bakanlığınca mezoterapi için ruhsatlandırılmış muayenehane (klinik), poliklinik veya hastanelerde, sadece sertifikalı hekimler tarafından yapılabilir. Daha ayrıntılı bilgi için bizimle veya doktorunuzla temasa geçebilirsiniz.

BİLGİ ALMAK İÇİN
Bizi her zaman telefonla arayabilir, e-posta gönderebilir ve muayenehanemizi çalışma saatleri içinde ziyaret edebilirsiniz
ADRES
Hoşnudiye Mah. 736 Sok. 2B/1 Ay Lounge - Tepebaşı/Eskişehir
0 532 419 60 26
posta@erkanergen.com
ÇALIŞMA SAATLERİMİZ
Hafta İçi Hergün, 17:30 - 20:30
Cumartesi, 13:00 - 19:00
Copyright 2018 Dr.Erkan Ergen
YASAL UYARI: Bu websitesi bilgilendirme amaçlı hazırlanmış olup, temel ve standart bilgileri içermektedir. Verilen bilgiler teşhis, tedavi veya reçete anlamına gelmemektedir. Sorularınız, şikayetleriniz, hastalığınız veya tedaviniz ile ilgili olarak kliniğimize veya hekiminize bizzat danışınız. Dr.Erkan Ergen
İçeriğe dön